Начало » Регионални » Автобус с пътници падна в канал

Автобус с пътници падна в канал

viber изображение 2023 01 16 15 08 16 492

Автобус с пътници, е паднал в напоителен канал в центъра на сливенското село Желю войвода. Автобусът, превозващ пътници по междуградски линия, на влизане в селото е напуснал пътното платно и е влязъл в напоителния канал, съобщиха от Областна дирекция на МВР.

Сигналът е получен в 10,44 ч. тази сутрин. В автобуса е имало 7 пътници. Няма сериозно пострадали. Една жена е откарана за преглед в болнично заведение в град Сливен. При прегледа на жената не са установени телесни повреди. По първоначални данни на 51-годишния водач внезапно му е прилошало и е излязъл от пътното платно. Пристигналият на място медицински екип му е оказал помощ. Към момента е в добро здравословно състояние. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

По отношение на произшествието ще бъде съставен акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

Кметът Стефан Радев посети сливенското село Желю войвода веднага след станалия пътен инцидент около 10,45 часа на 16 януари, при който междуселищен автобус на фирма „Пътнически превози“ падна от мост, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

IMG 20230116 122438

За щастие, при инцидента няма тежко пострадали пътници. По данни на Спешна помощ, една от пътничките е получила лека травма на врата и е откарана за наблюдение в областната болница. На друга, изпаднала в силен стрес, е оказана помощ на място от спешния екип. Останалите четирима пътници не са имали сериозни оплаквания, освен уплахата от преживяното произшествие.

Градоначалникът разговаря с водача на автобуса. При навлизането в моста той е получил хипертонична криза, по данни на медиците, в резултат на което е изгубил контрол над управлението. По неговите думи, дошъл е в съзнание, след като са пристигнали екипите на Спешния център и на пожарната. Към момента състоянието му е добро, извършен му е медицински преглед, не са установени охлузвания и наранявания. Стефан Радев пожела бързо възстановяване на шофьора и останалите пътници. „Крайно неприятен инцидент, но по-важното е, че е без необратими последици. Продължаваме да сме в постоянна връзка с екипите, които са на място, както и с медиците. Готови сме да окажем пълно съдействие на хората, ако имат нужда, според правомощията ни“, заяви кметът. Той бе категоричен, че Общината ще възстанови щетите по мостовото съоръжение и изрази надежда подобни произшествия да са рядкост.

На място бяха още зам.кметът Румен Иванов и управителят на общинската фирма „Пътнически превози“ Енчо Петров. Автобусът е технически изправен, водачът е с дългогодишен опит, без провинения. Взетата му непосредствено след инцидента проба за употреба на алкохол е отрицателна. „От няколко години предприехме превантивни мерки по отношение на пътните инциденти. Система за видеонаблюдение излъчва в реално време всички курсове на пътническите автобуси. Назначили сме и медицинско лице, което наблюдава и е в течение с общата здравна картина на всички шофьори“, каза Петров. Всяка сутрин, в началото на работния ден, водачите във фирмата се тестват за употреба на алкохол.