Начало » Новини » Култура » „Ако си имаш змей домашен“ за първи път на сцена в Сливен

„Ако си имаш змей домашен“ за първи път на сцена в Сливен

IMG 20230425 105724 scaled

Кукленият мини мюзикълАко си имаш змей домашен“ ще бъде представен за първи път на сцена. Премиерата е на 27 април от 19 ч. в залата на Държавен куклен театър Сливен. „Какво е да си имаш змей домашен? Първо ти трябва една мисличка и вълшебна пижама. Второ да не ти се спи, а да гледаш звездите. Ето тогава стават чудеса!“, пише в анотацията на представлението, чийто автор Румен Николов, който заяви на пресконференция, че в сливенския куклен театър има среда, която създава истинска, стойностна и „сладурска“ атмосфера.

Музиката за премиерата е композирана от Валерия Крачунова – Попова.

„Този змей е добринката, която и в детската душа. Тя е смесена с детските страхове, страшните сънища, детските красиви сънища. Това е една приказна история и младите актьори доста приятно възприемат текста“, разказа още авторът.

Пиесата е интересна и за възрастни. Това е семейно представление, обясни директорът на кукления театър Ефимия Павлова.

„Сливен трябва много да се гордее, че съществува този екип в кукления театър. Тава са хора с много мисъл и високи качества като професионалисти“, сподели режисьорът и сценограф, както и автор на куклите Мария Банова.

Какво казаха още на пресконференцията още от екипа плюс актьорите Яница Халачева, Силвана Петрова и Андрей Иванов, вижте във видеоканала на „Звънар“.