Начало » Новини » Бизнес » А1 вдига таксите

А1 вдига таксите

121212121

Мобилният оператор А1 вдига таксите от март.

„От март 2023 г. ще индексираме месечните такси на част от клиентите. Потребителите на социални планове и с такси до 7 лв няма да имат увеличение на цените. Абонатите с такси от 7 до 25 лв ще бъдат индексирани с 15, 3 % (средногодишен индекс на потребителските цени за 2022 г. на НСИ), а с такси над 25 лв с 2 лв за всяка услуга. Цените са с ДДС“. Това съобщение вече получават абонатите на А1.

„Защо се налага да индексираме месечните такси и как ще подходим:

Непрекъснатото повишаване на цените на потребителски стоки и услуги през изминалата година се отразява негативно на всеки един от нас. Високата инфлация означава, че клиентите ни имат все по-големи разходи – от храна до гориво и сметки за енергия и отопление.

Няма лесен начин, по който да обявим увеличение на цени, а тази година това е още по-трудно. Въпреки това за нас е важно да сме открити по отношение на предстоящата индексация на месечните такси, която ще предприемем от 1 март 2023 г. С оглед на тежката ситуация вложихме допълнително време и усилия, за да анализираме влиянието на инфлацията и да намерим максимално щадящ за нашите клиенти подход. Вярваме, че стигнахме до най-доброто решение за клиентите, което едновременно с това ни дава възможност да компенсираме увеличените си разходи заради растящата инфлация в страната“, пише операторът в сайта си.