Начало » Новини » Политика » Борис Ячев ,, Консервативна България“ : Чакат ни бързи следващи избори

Борис Ячев ,, Консервативна България“ : Чакат ни бързи следващи избори

Bobi podkast

Да се състави правителство след изборите при тези резултати ще се окаже много отговорна задача, с която партиите трудно ще се справят, смята председателят на партия Консервативна България Борис Ячев.

И причините са не само в разделителните линии и взаимна непоносимост, включително и междуличностна, която партиите демонстрираха в последните месеци.

 

Въпросът около какво биха могли да се обединят формациите, за да съставят парламентарно мнозинство и съответно правителство все още остава без отговор.

Обединение се прави около принципи, програма, идеи.

В хода на тази кампания, а и преди това, не чухме такива-нямаше ясни послания нито за проблемите ни, нито за тяхното решение.

Дори и спасителната ,, евроатлантическа коалиция“, която ни натрапват напоследък всъщност е сговор около външнополитически фактори като НАТО, ЕС, войната в Украйна. Те са важни естествено, но не дават отговор на въпросите, които в момента тревожат българите:

-Как ще се пребори инфлацията?

-Как ще се намалят цените?

-Как ще се увеличат доходите?

-Ще се вдигнат или намаляват данъците за бизнеса?

Без ясни отговори от партиите на тези въпроси, всяко едно съглашение за управление между тях ще бъде възприето като лицемерно и фалшиво.

И такова управление едва ли ще издържи дълго.

Затова за съжаление след тези избори много бързо ни чакат още едни.

Линк към страницата Борис ЯчевКонсервативна България:

https://www.facebook.com/boris.yachev.politician/videos/898565274736715