Начало » Коментари » Ботев, аз , Ричард Лъвското сърце и един англичанин

Ботев, аз , Ричард Лъвското сърце и един англичанин

IvanIvanov scaled

Предлагаме ви този коментар на обществено активния голям приятел на „Звънар“ Иван Иванов, наш съгражданин, оставил в Сливен следи от много инициативи в полза на местната общност. Иван преди време стана жител на Северозапада и живее и работи там. Желаем му успешна Нова година!

Не гледах един филм. Онзи за Ботев, когото социалните мрежи се надпреварват да хулят.

Имам, един приятел, англичанин. Живее в съседното село. Английски пенсионер с когото пием кафе на една бензиностанция, ходим за риба и си говорим на българо-английски пиджин. Той е гледал филма и знае кой е Ботев. Аз пък знам кой е Ричард Лъвското сърце.

Седим и пием кафе и той, извън това за което говорим ми казва:

  • Да знаеш, нямате право да критикувате този филм.
  • Защо?
  • Защото половината от хората ви не знаят нищо за героя, не са чели за него или нещо от него. Паметника на Ричард стои в центъра на Лондон, но никой днешен английски режисьор не снима нищо за него. По същата причина.
  • Мисля, че разбирам накъде биеш.
  • Нашата заблуда беше да изберем след консерватизма либерализъм. Вие го избрахте след комунистите. Лека полека създадохме почти две поколения, които са заменили „вяра, морал, държава“ с „МОЛ, разврат и наркотици, пари“. Ние с теб сме виновни. Тъй, че пий си кафето и ако можеш, поне на един обясни кой е Ботев. Докато не е късно.

Докато не е твърде късно.