Начало » Избори » БСП в Сливен се стреми към по-висок резултат от миналите избори

БСП в Сливен се стреми към по-висок резултат от миналите избори

lista BSP scaled

Целта на БСП е по-висок резултат от постигнатия на изборите през октомври миналата година. Това каза в Пресклуба на БТА в Сливен Деян Дечев, водач на листата. БСП беше партията с най-висок КПД (коефициент на полезно действие) в 48-ото Народно събрание, въпреки трудната ситуация и факта, че не се сформира правителство. Той представи листата на КП „БСП за България“ за 21-ви МИР- Сливен. По думите му БСП е изпълнила редица свои ангажименти в социалната сфера.

Дечев, който бе народен представител в последния парламент, заяви, че акцент в предизборната програма ще бъде отново социалната политика. Сред приоритетите са нулев данък върху доходите на труд на младите до 26 г., безплатни лекарства за децата до 14 г. и др. За областта той очерта изграждането на 4-лентов път между Сливен и Ямбол, завършване на пречиствателната станция. Деян Дечев информира, че вече е стартирала процедурата за референдум срещу т. нар. джендър идеология. Той сподели, че при срещите си с хора, свързани с образованието темата интересува хората.

На въпрос за оповестяваните резултати от социологическите проучвания, той коментира, че те се използват за формиране на обществените нагласи. Дечев очаква избирателната активност да бъде около тази на последните избори. Водачът на листата най-вероятно ще гласува с хартиена бюлетина.

Повече чуйте в звуковия файл:

Коалицията регистрира 12-членна листа. Дечев изтъкна участието на трима офицери – знакови за сливенското войнство – ген. Кольо Милев, кмет на Сливен в периода 2011-2015 година, както и офицерите от резерва Петър Димитров и Янко Янков. Втори е Румен Христов, общински съветник от Нова Загора.

В листата на „БСП за България“ е и младата юристка Детелина Симеонова, родственица на прочутия сливенски управленец Георги Данчев. Чуйте какво каза тя в звуковия файл:

Кандидатът за народен представител – общинският съветник Стефан Щилиянов, директор на „Напоителни системи“ клон Средна Тунджа, се обърна към младите семейства да не забравят коя е партията, които прие социални пакети като безплатните детски градини. Чуйте в звуковия файл:

За кандидатите на коалиция „БСП за България“се гласува с № 1 в бюлетината и на машината.