Начало » Новини » Политика » Валери Симеонов за политиката извън политиката

Валери Симеонов за политиката извън политиката

555 1

Оттеглих се от активния политически живот спокоен и чист пред съвестта си, работех достатъчно за държавността, днес вече го няма истинския патриотизъм, казва Валери Симеонов пред Катя Касабова и Флагман.БГ.

Създателят на телевизия „СКАТ” и двете патриотични партии „АТАКА” и НФСБ, бившият председател на Общинския съвет в Бургас, който стана и вицепремиер на държавата през 2017 г., завършвайки мандата на правителството на ГЕРБ с Обединени патриоти като зам.-председател на НС – Валери Симеонов гостува на „Ф-студио” в решаващите за държавата последни часове преди президентът Румен Радев да връчи третия мандат в опит да се състави правителство.

И към този момент не е окончателно ясно къде ще се спре рулетката на президента – при ДБ, БСП или Български възход.

За първи път, човекът, който напусна през 1990 г. Стан-300 на металургичния комбинат в Дебелт, за да създаде бизнес, обединяващ стотици хора в различни градове на ТВ „СКАТ”, а после да поеме всички рискове, за да промени живота не само в община Бургас, но и в Р България, дава толкова дълго интервю пред медия.

Той се връща години назад, за да стигне към края на своя анализ до буквална дисекция на явлението, състоящо се от два най-важни за народа фактора днес – оформилите се като бащици Румен Радев и Бойко Борисов. Ще има ли битка между тях двамата за надмощие, дава ли си сметка изобщо Бойко Борисов, че на практика от 4 години насам е свален от политическата сцена, какво ще се случи с България, ако се сбъднат плановете на Радев – еднолично да управлява държавата оттук нататък?

И защо през септември м.г. Валери Симеонов сключи брак с жената, която го следваше през всичките му най-тежки последни 4 години от живота му, докато понасяше ударите от олигарси, лобита, от реални политически врагове и коалициони партньори.