Начало » Завана » ВиК Сливен вече доставя вода с водоноски

ВиК Сливен вече доставя вода с водоноски

vodonoska1 scaled

ВиК Сливен започна да доставя на гражданите вода с водоноски. Засега само две. На походни начала ще бъде половин Сливен. Ето и официалното прессъобщение от сайта им:

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че във връзка с изпълнението на строително-монтажните работи на обект: „Изграждане на нови и реконструкция на съществуващи водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения на гр. Сливен, включително водопроводи до и от ПСПВ и мерки за ефективност“, е прекъснато водоподаването във Висока зона на гр. Сливен, която включва пл. „Стоил Войвода“, ул. „Кутелка“ и ул. „Великокняжеска“, както и кварталите Комлука, Кольо Фичето, Република, Българка, Сини камъни, Ново село и Вилна зона .

Прекъсването на водоподаването в посочените зони е в следствие от възникнала авария тази сутрин, в участъка в който се извършват ремонтните дейности.

Екипите работят по отстраняване на аварията, като се очаква водоподаването да бъде възстановено около 19.00 часа на 16.02.2023 г.

За нуждата от обезпечаване на гражданите с вода, „Водоснабдяване и канализация Сливен“ ООД, ще осигури 2 броя водоноски, които ще бъдат позиционирани на следните места:

  • Водоноска №1 ще бъде позиционирана от 11.00 часа, до отстраняване на аварията и възстановяване на водоподаването в кв. Ново Село, до бензиностанция „ШЕЛ“
  • Водоноска №2 ще бъде позиционирана от 11.00 часа, до отстраняване на аварията и възстановяване на водоподаването в кв. Република, до блок № 40 ( до ресторант „Орешака“)

При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен „ООД се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.