Начало » От мрежата » Войната с „Войната на буквите“ продължава

Войната с „Войната на буквите“ продължава

111111111

Звънар“ проследи и вчерашното излъчване на втория епизод на българския сериалВойната на буквите“ по БНТ. Нищо неочаквано. И по-страшни неща сме гледали напоследък. Но както се случва много често, човек трябва да напряга слуха си, за да чува какво говорят актьорите. Цар Симеон Велики отново ругаеше като каруцар. Вярно филмът все пак е на основата на художествена измислица и не е документален, но… Прави впечатление, че Петър е представен в духа на писанията на маса папагали – историци, които го определяха като безволев, защото видите ли не водил победоносни войни като баща си.

Иначе в социалната мрежа Войната с „Войната на буквите“ продължава. Ето само част от мненията:

Славчо Атанасов, бивш кмет на Пловдив и два мандата народен представител:Никой няма да съдя, нито някой ще обвинявам. „Златният век“ на България беше представен, като някое треторазрядно полудивашко княжество, чиято управляваща върхушка едва ли не ще се разкъса помежду си. И всичко това по времето на най-могъщия монарх в Европа.“

Маргарит Абаджиев, писател: Ама губя ли нещо, като не гледам словобранния сериалец? Много ли съм се минал? Снощи гледах млада актриса, която участвала там. Иначе нямам илюзии, ясно ми е нивото.

Пламен Борисов, адвокат: Неадекватният декор на сериала „Войната на буквите“ може да се оправдае, освен с мизерни исторически познания, също и с мизерен бюджет. Обаче да не знаеш че бинарните латински наименования на биологичните видове са въведени от Карл Линей през 18 век и да туриш реплика на български княз от 9 век, който се фука, че знае бинарното наименование на някакво цвете е нещо по-долно от мизерия на познанието. То е нехайство към всеки, който има търпението да го гледа като мен.

Шумотевицата около сериала дойде дюшеш за най-популярния в България торент тракер. И двете серии бяха качени, има няма и два часа след началото на излъчването на втората.