Начало » Любопитно » В зоопарка в Бургас са единствените капибари у нас

В зоопарка в Бургас са единствените капибари у нас

167957540611679

Снимка: Зоопарк Бургас

Зоопарк Бургас даде подслон на семейство капибари, пише „Десант“.https://www.desant.net/show-news/59805?fbclid=IwAR3XyZqd1QqBct9gw3m_frS0lPvOHAH_SILAxTkIucq8TO9uJLkWky1_9Wc Три женски и един мъжки се настаниха в новия си уютен дом на неговата територия и сега разполагат с къща, зелена площ и басейн за почивка.

Екзотичните южноамерикански гризачи са единствени в България. От зоопарка споделиха, че са чакали повече от половин година, за да пристигнат от друг европейски зоопарк. За да бъдат транспортирани животните, е трябвало да навършат поне шест месеца.

В Зоопарк Бургас се подготвя и контактна зона за капибари, където посетителите ще могат да се снимат с тях и да ги хранят от ръка. Те са кротки и дружелюбни. Могат отлично да общуват и с малки деца. Признати са за едни от най-социалните и мили животни в света.

Тежащи между 35 и 65 килограма, капибарите са най-големите гризачи в света. Активни са предимно рано сутрин и късно вечер, през останалото време предпочитат да си почиват в укрития, които са на сушата или във водата. Те са отлични плувци и гмуркачи.