Начало » Новини » Политика » В Македония е по-безопасно да си джендър, отколкото българин

В Македония е по-безопасно да си джендър, отколкото българин

Boris Ya4ev3

Явно в Македония е по-престижно да си джендър, отколкото българин и със сигурност по-безопасно, това заяви председателят на Консервативна България Борис Ячев.

„От две години Северна Македония усърдно отчита пред Европа силно либерално и толерантно отношение към хората с различна социална ориентация. Направени бяха и някои законови промени в полза на джендър идеологията, каза още Ячев.

Преди време излезе и отчет на македонското Министерство на отбраната, от който става ясно, че „в министерството работят 28 джендър обучители от НАТО, които провеждът обучения за необходимостта от джендър равенство, джендър баланс и джендър чувствителни политики“.

Далеч не така стоят нещата с правата на онези, които се самоопределят като българи в Северна Македония. Те са подлагани на полицейски тормоз, привиквани са на разрити, заплашвани са, подписват предупредителни протоколи.

Срущу българските клубове в Македония се хвърлят камъни, атакуват ги с брадви, палят ги. Имаше стрелба срещу тях, а сега имаме и пребит млад българин. Какво още следва – убийство?“

Според Борис Ячев България е изоставила тези хора.

„Липсата на твърда българска реакция, освен една протоколна нота, издава слабост и ще провокира нови издевателства срещу българите в Македония“, смята председателят на Консервативна България.

„И ако на последното преброяване там само три хиляди се осмелиха да се пишат за българи, то на следващото няма да има и трийсет.

ЗАЩО ДА СЕ АФИШИРАШ КАТО БЪЛГАРИН – ПО-БЕЗОПАСНО Е ДА СИ ДЖЕНДЪР!