Начало » Избори » Ген. Кольо Милев откри кампанията на БСП в Сливен с концерт на Панайот Панайотов

Ген. Кольо Милев откри кампанията на БСП в Сливен с концерт на Панайот Панайотов

1

Кандидатът за кмет на Сливен от Коалиция „БСП за България“ ген. Кольо Милев откри кампанията с концерт на обичания певец Панайот Панайотов.

„Нашият град има нужда от висок морал в управлението. Има нужда от мъдри, знаещи, но и от млади общински съветници, които да работят с желание и хъс за града и неговия просперитет“, каза от трибуната дългогодишният общински съветник, уважаван учител и културен деец Соня Келеведжиева.

Народният представител Деян Дечев предаде на присъстващите извинението на Корнелия Нинова, която присъства в парламента на обсъждането на промените в Конституцията и прочете от нейно име поздравителен адрес.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова нямаше възможността да присъства на откриването на предизборната кампания, но от нейно име народният представител Деян Дечев прочете писмо, в което бяха отбелязани основните точки от кампанията на партията.

„Изборите са най-важното политическо изпитание за годината. БСП не приема политиката като сделка, ние останахме верни на себе си и на хората. Кандидатът ни за кмет на Сливен -ген. Кольо Милев е доказан професионалист, почтен и отговорен човек. Той е автентичния носител на различната политика за този град, водил е десетки битки като кмет и като народен представител за по-добрия живот на хората. Време е ген. Милев да покаже онова, което отличава БСП от другите-ние градим, ние правим политика за хората. Сливен заслужава не „сглобка“, а кмет, който да работи в полза на хората, а не срещу техните интереси“.

Ген. Кольо Милев очерта картина как Сливен от българския Манчестър се е превърнал в град, който хората и инвеститорите напускат.

Мотивирани и с вярата, че победата е възможна и трябва да се случи, ген. Кольо Милев-кандидат за кмет на Община Сливен, кандидатите за кметове на населени места и за общински съветници, участваха в откриването на предизборната кампания на „БСП за България“ в Сливен.

„Тръгваме на битка. Защото Сливен заслужава друго настояще и друго бъдеще“, с тези думи кандидатът за кмет се обърна към присъстващите граждани. „На мнозина тези избори изглеждат като поредните избори, с обичайните противопоставяния, караници, лъжи и измами. Времето обаче е различно, нужно ни е не противопоставяне, а единение. И нека заедно да променим града ни, защото той се нуждае от това“, призова ген. Милев. Той посочи, още че напоследък се анонсират големи планове за развитие на икономическа зона в Сливен, но реално нищо не се случва. Пред присъстващите генералът припомни постигнатото по време на неговия предишен мандат 2011 -2015 г. и как в момента, реализираните тогава проекти като-Парк „Юнак“ , ремонта на Ларгото, на площада пред сградата на Общината и пред паметника на Хаджи Димитър, продължават да радват жителите на града. „Това обаче не е достатъчно и ние сме тези, които могат да променят положението в Сливен към по-добро. Икономиката на града ни да се съживи, да се привличат външни инвеститори и да се създават нови работни места. Ние можем и ще го направим, защото имаме опита и смелостта да се изправим пред проблемите“, посочи още кандидатът за кмет на Сливен.

С номер 1 в бюлетината, БСП се явява на тези местни избори с листа от 41 кандидати за общински съветници. В нея половината са млади надежди, останалите доказани, добре познати на обществеността специалисти и експерти в различни области.

На събитието присъстваха кандидатите за общински съветници и за кметове на кметства в община Сливен от Коалиция „БСП за България“.