Начало » Новини » Култура » Гласувайте за Кремена Оксенкруг в „Музикант на годината“

Гласувайте за Кремена Оксенкруг в „Музикант на годината“

kremenaoksenkrug

Звънар“ призовава своите приятели и читатели да гласуват за Кремена Оксенкруг за наградата „Музикант на годината“ в сайта на БНР: https://bnr.bg/horizont/page/muzikant-na-godinata

По нашето скромно мнение Кремена, която е директор на Симфоничния оркестър, раздвижи сериозно културния живот на Сливен. Благодарение на нейния професионализъм, упоритост и възрожденски ентусиазъм под Сините камъни вече могат да се видят изпълнения на световно известни музиканти.

Отличието „Музикант на годината“ е на предаването „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“ към Българското национално радио. Присъжда се от 1991 година насам. Екипът на предаването прави предложения за носителите на наградата, която се присъжда в няколко категории. Победителите се излъчват чрез гласуване в интернет. В него може да участва всеки.

В началото на ноември м.г. Кремена Оксенкруг донесе на Сливен наградата „Кристална лира“. Тя се връчва от Съюза на музикалните и танцовите дейци в България за ярки постижения в изкуството. Отличието й бе в категорията „Награда на публиката“ – признание за яркото й дарование, за талантливите сливенски симфоници и за успешния им творчески сезон. Оксенкруг бе номинирана и в категорията „Мениджмънт в музикалното и танцовото изкуство“ – за Великденския концерт и за концерта „Мистерията на Паганини“ през м.г. с участието на Сливенския симфоничен оркестър, които бяха приети възторжено от професионалната музикална общност и от любителите на класическата музика.

Младата цигуларка е концертен изпълнител, преподава в Италия и е ръководител на фестивал във Венеция. Носител е на множество престижни отличия. От една година и три месеца е директор на Сливенския симфоничен оркестър.