Начало » От мрежата » Гората.бг подарява 16 хиляди дръвчета днес в Сливен

Гората.бг подарява 16 хиляди дръвчета днес в Сливен

422002229 798349565662469 3623787846678003583 n

Гората.бг, ще подари 16 хиляди плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Сливен и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.

Ще подаряваме плодни – кайсии, сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки (подложка), смокини, махалебки (дива череша), орехи, както и медоносни липи, явор, люляци, медоносна акация, червен дъб и др.

От 15:30 ч., в неделя, ще Ви чакаме на пл. Хаджи Димитър, Сливен: https://goo.gl/maps/pjE5bFbSNR2e3b4p9

Този сезон засаждаме още 1 милион дървета, за 5 месеца!

А и ще продължим към голямата ни цел, общо 5 милиона дървета в България до 2025, засадени с доброволци, вече сме засадили над 2.7 милиона.

Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво! И ще направим Бургас и областта по-зелени, красиви и чисти.

Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. Сливите (жълта афъзка), дюлите, кайсиите, смокините и орехите са директно плододаващи, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.

Ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа. Ще бъде качена и тук в събитието.

Да, ще може да получите по колкото искате дръвчета – 10, 20 или колкото можете да засадите .

С участието в кампанията Вие сте се съгласили, че:
1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда.
2. Ще положите максималната грижа, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета.
3. По никакъв начин няма да продавате предоставените дръвчета.
4. При възможност ще споделите снимки от засаждането/развитието на дръвчетата директно в нашата група: Гората.бг – група.
6. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои.
7. Ще ни информирате своевременно за всичко важно, което би могло да доведе до нарушаване на закона, добрите практики или ще нанесе вреда на биоразнообразието, природата или хората.
8. Ваши снимки и снимки/видеа с Вас от събитието по раздаване и последващо засаждане, могат да бъдат споделяни в социалните мрежи.

Бъдете здрави, щастливи, правете колкото можете повече добро и засаждайте повече дървета!