Начало » Новини » Две деца, блъснати от коли, са в болница

Две деца, блъснати от коли, са в болница

bolnica

Две деца са приети в болницата, след като са блъснати при различни пътни инциденти, съобщиха от МБАЛ „Д-р Иван Селименски Сливен. Едното е момиче на 13 години. Настанено е в Отделението по реанимация с травми на глава, рамо и таз. Другото е момче на 11 години. То е получило комоцио и е настанено в Отделението по неврохирургия. Състоянието на децата е добро.

Ето какво съобщиха за инцидентите от Областна дирекция на МВР:

На 29 ноември, в 18,03 часа, в дежурната част на ОДМВР-Сливен, е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на бул. „Ст. Караджа“ в град Сливен. 38-годишен водач на лек автомобил „Ягуар“ е ударил момиче на 13 години, пресичащо пътното платно на пешеходна пътека. Водачът е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества-пробите са отрицателни.

На 29 ноември, окол 10,00 часа, е получен сигнал за възникнало пътно произшествие на ул. „М. Балкански“, пред училище „Христо Ботев“, в град Нова Загора. Произшествието е станало с момче на 12 години. Детето е изскочило внезапно на платното за движение. Не е пресичало на пешеходна пътека. То е излязло тичайки от хранителен магазин и се е ударило странично в автомобил, който в същия момент се е движил по улицата. Детето е прегледано в ЦСМП-Нова Загора и освободено. Водачът е изпробван за употреба на алкохол- пробата е отрицателна. По-късно през деня детето е откарано в болнично заведение в град Сливен, където е установено комоцио. Настанено е за лечение, без опасност за живота. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

През изтеклото денонощие спешна помощ в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен са потърсили 55 човека. В болницата са приети 32 от тях. Извършени са 15 операции и 6 раждания.