Начало » Новини » Дело за експулсирането на кинезитерапевт се гледа при дълбока секретност и протест в Сливен

Дело за експулсирането на кинезитерапевт се гледа при дълбока секретност и протест в Сливен

1 12 scaled

Върнатото от Върховен административен съд (ВАС) дело за експулсирането в Либия на кинезитерапевта Юсеф Алтабиб се гледа днес при дълбока секретност от Административен съд Сливен. Делото се гледа при закрити врати и в залата не се допускаха странични лица и журналисти. От съда отказаха всякакъв коментар, дори по процедурата.

2-12

Адвокатът на Алтабиб – Станислав Раднев също отказа изявление. „Звънар“ научи от свой надежден източник във ВАС, че делото е върнато в Сливен за допълнително изясняване на факти и обстоятелства.

Пациенти, техни роднини, колеги на кинезитерапевта Юсеф Алтабиб се събраха за пореден път на мирен протест, този път пред сградата на Административния съд.

3-6

Те събират и подписка в защита на застрашения от експулсиране специалист.

4-2

Той вече 23 години рехабилитира деца и възрастни и владее иглотерапия и китайска медицина. казват във видеото Юрка Симеонова, пациентка и приятелка на Алтабиб и бившият общински съветник Георги Стоев:

Ето какво каза съпругата на кинезитерапевта – медицинската сестра Светлана Ченкова:

Юсеф бе приведен в съда от Центъра за настаняване на бежанци в Любимец, където е бил отведен от службите по миграция директно от работното си място на 10 февруари.

На протеста бе и синът на задържания, който тази година е абитуриент в Гимназията с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ Сливен.

5-3

Със заповед на председателя на ДАНС, на Юсеф Алтабиб бе наложена принудителна административна мярка „експулсиране“, отнето му е правото на пребиваване и му е наложена забрана за влизане и пребиваване на територията на държавите – членки на Европейския съюз за срок от пет години с мотив, че с действията си чужденецът може да постави в опасност сигурността на българската държава, се посочва в определение на Върховния административен съд от 15 март т.г. , публикувано в портала Единна деловодно-информационна система към съдилището. Определението на ВАС се отнася до отхвърлена жалба на адвокат Раднев срещу отказа на Административен съд – Сливен за спиране на предварителното изпълнение на заповедта на председателя на ДАНС.