Начало » Новини » Култура » Детски концерт “Музикални приказки – спектакли за деца и родители” на 1 април

Детски концерт “Музикални приказки – спектакли за деца и родители” на 1 април

2 17

В програмата на детския концерт “Музикални приказки – спектакли за деца и родители”, който ще бъде поставен на сцената на зала „Сливен“ в 10 ч. на 1 април, са включени музикалните приказки „Алиса“ и „Страната на хилядите желания“. Културното събитие е съвместна инициатива на Симфоничен оркестър Сливен и Държавен куклен театър Сливен.

Разказвачи на приказките ще бъдат актьорите от кукления театър Миглена Господинова и Георги Янев. Диригент ще бъде Симон Павлов.

„Каним деца от 5 до 12 годишна възраст с техните родители, баби, дядовци, братя, сестри, лели и чичовци. Това е един малък празник с много хубава атмосфера. Забавна и интересна за децата, които откриват, някои от тях за първи път, музиката и музикалните инструменти“, анонсира директорът на Симфоничен оркестър Сливен Кремена Оксенкруг.

„Музика и текст – това е едно вълшебство и за кукления театър, и предизвикателство за актьорите, защото слово без кукли и без специална сценична задача е доста по-сложно, а тези млади актьори трябва да могат да работят във всички посоки. Те са изключително отворени за това, каза директорът на Държавен куклен театър Сливен Ефимия Павлова.

Повече подробности за културното събитие вижте във видеофайла.

Следващият подобен концерт ще бъде на 29 април.