Начало » Новини » Общество » Децата в Сотиря очароваха публиката на концерт за 140-ия рожден ден на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“

Децата в Сотиря очароваха публиката на концерт за 140-ия рожден ден на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“

s 2

Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в сливенското село Сотиря блеснаха с талантите си на концерт за 140-годишнината от създаването на училището. За юбилея зам. кметът Пепа Чиликова връчи плакет на Община Сливен. От името на кмета Стефан Радев тя поздрави децата, техните учители и родители. „Училището е сигурно място за нашите деца. Образованието е най –сигурният начин да им осигурим по-добро бъдеще“, заяви Чиликова. Тя припомни, че неотдавна Общината е успяла да реши дългогодишен проблем с активирало се свлачище, засегнало терена на учебното заведение. И подчерта, че подкрепа и съдействие ще бъде оказвана и в бъдеще, за да може учениците и техните преподаватели да провеждат занятията спокойни, в добра и комфортна среда.

Празничното събитие се състоя в училищния киносалон в присъствието на родители, настоящи и бивши учители, много гости. На сцената прозвуча стихотворение, посветено на 140-ия рожден ден на школото. Имаше и малък драматургичен спектакъл по мотиви на „Паисий“ от Вазовата „Епопея на забравените“. Редуваха се вокални изпълнения на любими детски песни със сложни български хороводи и традиционен празничен танц от Индия, прародината на ромите. Очаквано, имаше и приказка. Преди да изиграят историята на Пепеляшка обаче, с чувство за хумор малките театрали попитаха залата: „От какво имат нужда децата, когато мама и татко са на работа в чужбина, баба гледа сериал, а дядо се прибира изморен и казва да не го закачаме?“. И сами отговориха: „Децата имат нужда от училище и от приказка!“. За разкош бе отправен специален поздрав към по-възрастните зрители с популярен в миналото шлагер за хубавата Джиджи и тримата й братя. Известна песен за добрите сърца сложи край на концерта, а учители се качиха на сцената и запяха заедно с учениците си.

„Честването на нашата 140-годишнина бе съпътствана от десетки извънкласни инициативи“, каза директорката Женя Георгиева. „Училището е било и ще бъде център на знанието и културата. То е нашият втори дом. Тук всеки се чувства специален и значим“, заяви още тя и благодари на родителите за доверието, на преподавателите – за екипната работа, взаимната подкрепа и любовта, с която се раздават, а на учениците – за вдъхновението, с което са показали колко талантливи и всеотдайни деца са. Концертът, предизвикал силни емоции, усмивки и аплаузи, бе изнесен от участниците в клуб „Веселие“, вокална група „Четвъртинка“, Клуб „Млади възрожденци“ и театралната трупа към училището.

Поздравителни адреси бяха получени от издателство – партньор на училището, от РУО, СУ „К. Константинов“, Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм, ОУ „Д. Петров“ в Сливен.