Начало » Избори » Деян Дечев, БСП: Временен таван на цените на стоките от малката потребителска кошница е работещо решение

Деян Дечев, БСП: Временен таван на цените на стоките от малката потребителска кошница е работещо решение

1 23

На срещи в селата Кортен, Струпец, Старо село и др. водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Деян Дечев и кандидати от листата обсъдиха тези дни наболелите проблеми в страната.

2-19Високите цени на хранителните продукти и ширещата се спекула са теми, които вълнуват жителите в областта. Временен таван на цените на стоките от малката потребителска кошница – както в доста европейски страни, е работещо решение. На срещи в Съдиево (общ. Нова Загора), Твърдица и в Сливен също разисквахме високите цени и спекулата, социалните придобивки, говорихме по темата за Украйна“, заяви пред Радио Сливен Нет Дечев.

3-144-8

Той отбеляза, че в листа на Коалиция „БСП за България” в Сливенски избирателен район има широко представителство – кандидати от 4-те общини в областта, хора познати, с опит, а до тях – млади специалисти, експерти от различни области, затова темите в дискусиите с хората по места са с широк спектър. Но най-болезнените – цените, спекулата, доходите, са основната тревога сред населението.

„Уморени вече от избори, хората с право негодуват. Високите цени и спекулата, социалните придобивки, случващото се в Украйна са част от темите по време на разговорите. Но не може да не отбележа, че се наблюдава интерес към постигнатото от БСП в социалната сфера, оценява се постигнатото от нас. Подкрепата към БСП не намаляла и има логично обяснение за това. Направихме безплатни детските ясли и градини, осигурихме безплатни учебници за учениците до 12-ти клас, въведохме еднократната помощ в размер на 300 лв. за учениците от 1-ви до 4-ти клас, увеличихме минималната работна заплата. Ще въведем безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст и за хората над 75 години, настояваме за нулев данък върху доходите от труд на младите хора до 26 години, ръст на майчинството през втората година. Социалната ни програма е изключителна силна и показахме, че можем да я реализираме. Знаете, че БСП настоява за налагане на таван на цените на продуктите от малката потребителска кошница, какъвто механизъм вече приложиха редица европейски държави. Предложихме това преди повече от два месеца, но още нищо не се прави, правителството дори не е казало каква е причината за този ценови шок. Ние настояваме и за намаляване на данъка върху медицинските изделия и лекарствата. Всички тези въпроси обсъждаме в малките населени места и в градовете от област Сливен“, сподели още Дечев.

Той заяви, че от БСП няма да подкрепят предложения от служебното правителство бюджет, защото сега не е момент за рестрикции и повишаване на данъците. „Срещите ми с избирателите доказват това, а и аз влизам в магазини да пазарувам и цъкам с език, както повечето ни сънародници. На дневен ред е и справянето с корупцията. Да, тя е един от наболелите проблеми в държавата, но хората са притиснати от високите цени, справянето с инфлацията, увеличаването на доходите. Ето защо, за да функционира правилно държавата и да има възможност за реализиране на социалната политика на БСП, съм убеден, че трябва да бъде съставено редовно правителство след 2-ри април“, каза водачът на листата на БСП в Сливен.

Попитан за местни каузи, с които би се ангажирал в следващия парламент, Деян дечев заяви, че една от тях е общата икономическа зона между Сливен, Ямбол и Тунджа. „Неведнъж съм подчертавал, че само с общи усилия Сливен и Ямбол могат да бъдат конкурентни с големите икономически центрове в страната. Бързо изграждане на четирилентовия път между двата областни центъра и проекти, около които да обединим енергия и сили, са задължителни. Ангажиран съм и с развитието земеделския сектор в региона, както и културния туризъм. Сливен има още много какво да покаже и да разкаже за своето славно минало.

Хората, които ме познават от близо, знаят, че от години работя за развитието на спорта в региона. Тук искам да благодаря на АСК „Бокс Сливен” за получената статуетка за заслуги за развитието на клуба по случай 75 години бокс в Сливен. Шампионите декларират своята подкрепа за кандидатите от листата на Коалиция „БСП за България”.

338016011 972418460598173 2214682106451918348 n

Преди дни ни подкрепи и ген. Цветан Харизанов, бивш командир на 13 танкова бригада в Сливен – все знаково подадени ръце“, каза Дечев.

На въпроса ни каква избирателна активност очаква в неделя, Деян Дечев отговори, че се надява, призовава, повече хора да излязат да гласуват.

„Подкрепете ни с бюлетина номер 1. Да кажем НЕ на апатията, като гласуваме с № 1 в интегралната бюлетина за кандидатите на Коалиция „БСП за България”. С всички вас, скъпи съграждани, ДА!, можем!“