Начало » Новини » Днес съдът ще гледа мярката на бащата, заплашил да запали детето си и майка му

Днес съдът ще гледа мярката на бащата, заплашил да запали детето си и майка му

sadebna palata

Районна прокуратура Сливен внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на мъж с инициали Н.И., обвинен в нарушаване на заповед за домашно насилие и извършил приготовления за убийство на две лица, съобщиха от Апелативна прокуратура Бургас.

Спрямо него са повдигнати две обвинения. Той е обвинен за това, че не е изпълнил заповед, с която е задължен да се въздържа от домашно насилие, издадена от Районен съд Сливен на 11.01.2024 година. Според нея Н.И. няма право да доближава И.К. и малолетното й дете на разстояние по-малко от 50 метра, жилището и местата за социален контакт. Престъплението е осъществено на 09.02.2024 година в гр. Сливен. То е квалифицирано по чл.296, ал.1 от НК.

Н.И. е обвинен и за това, че извършил приготовления за убийство на И.К. и малолетното й дете, изразяващо се в заливането им със запалителна течност и държане на запалка. Престъплението е осъществено в реална съвкупност с горепосоченото и на същите дата и място. То е квалифицирано по чл.117, ал.1 от НК.

Районен съд-Сливен е насрочил заседанието днес от 14.15 часа.