Начало » Новини » Електронни фишове на стойност над милион са съставени от началото на годината в Сливенско

Електронни фишове на стойност над милион са съставени от началото на годината в Сливенско

spo 140223

Днес тече 24 часов Speed-маратон за контрол на скоростта, съобщиха от Областна дирекция на МВР Сливен.

От 17 до 23 април на територията на ОДМВР-Сливен и в цялата страна се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта. Инициативата е на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция Roadpol. В рамките на операцията днес се осъществява Speed-маратон -постоянен контрол на скоростните режими, който ще продължи до полунощ. В рамките на 24 часа ще се осъществяват засилени проверки, като аналогични действия има и в другите страни-членки. Камери-мобилни и стационарни, следят за спазване на ограничението на скоростта. Разположени са на всички пътища в областта –на основните, и на такива, свързващи малките населени места. Приоритетно те са в участъците, на които най-често се случват пътнотранспортни произшествия.

По данни на сектор „Пътна полиция”- Сливен от началото на годината със стационарни и мобилни камери са засечени 7782 нарушения на скоростта, за които са издадени електронни фишове на стойност 1 041 000 лева.

На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява непрекъснат контрол за правоспособност, скорост и употреба на алкохол и/или наркотични вещества.

За периода от 14 до 20 април са констатирани 1130 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 187 актове за административни нарушения и 943 фишове, от които 343 електронни за превишаване на скоростта.

Установени са 12 водачи на МПС, употребил алкохол, като четирима от тях са с показатели на дрегера над 1,2 промила. Трима водачи са установени да управляват след употребил наркотични вещества. Двама са отказали да бъдат изпробвани за употреба на алкохол. Четирима са установените неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни и бързи производства.

На място при проверка на пътя са връчени 109 наказателни постановления и електронни фишове.

За една седмица са проведени пет операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

86 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.