Начало » Новини » Бизнес » Започва строежа на ново кръгово в Сливен

Започва строежа на ново кръгово в Сливен

1 9 scaled

Кметът на Сливен Стефан Радев официално откри строежа на ново кръгово кръстовище между булевардите „Панайот Хитов“, Стефан Стамболов“ и улица „Лъвова чешма“. Кметът подписа документите, заедно със Стефан Шевкенов от строителния надзор.

2-5

Срокът за изграждане на кръстовището е 120 дни, сумата по договора с фирмата – изпълнител „Пътно поддържане“ Сливен е около 690 хиляди лева.

„Този проект е дълго подготвян, предварително е свършена много работа. Тук остава да се асфалтира и горната част на бул. „Ст. Стамболов“. Предвидена е временна организация на движението, така че то да не се спира трафика през кръстовището, предвид това, че то е възлово за тази част на града и комуникациите. Ще се извършва поетапно строителство в различните части на кръстовището. Несъмнено ще има неудобство за гражданите, за което предварително се извинявам“, заяви пред журналисти Стефан Радев.

Той призова всички да са търпеливи и толерантни и да се осигури възможност на изпълнителя да си свърши работата. Призова също и изпълнителите и надзорниците да бъдат максимално мобилизирани и стиковани, за да се изпълни обектът в кратък срок.

Кметът със съжаление отбеляза, че по бул. „Панайот Хитов“ продължават дейностите на ВиК и забавянето на възстановяването на настилката.

„Все още очакваме от ВиК да ни представят тяхното виждане за сроковете, в които това ще се случи. Но смятам, че е важно да направим този обект, независимо от допълнителните затруднения за гражданите. Кръговите кръстовища са важни и заради комуникационната схема, и в най-голяма степен за намаляване на риска от произшествия, и осигуряване на по-голяма безопасност на движението, премахване на конфликтните точки, премахване на левите завои, снижаване на скоростта на преминаването на кръстовището, без да се нарушава неговата пропускливост. Затова нашата политика, насочена към безопасността на движението ще продължи“, заяви Стефан Радев.

Във видеото ще видите и отговорите на кмета за други обекти като Колодрума и превръщането на „Алеята на розите“ в зелен коридор.

След завършването на това кръгово, ще започне изграждането на още едно – на булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“ в района на филиала на Техническия университет.