Начало » Новини » Общество » Известен горски експерт с мюсюлманско име извади кръста в Сливен

Известен горски експерт с мюсюлманско име извади кръста в Сливен

6akirovskrasta scaled

Горският експерт Юсеин Шакиров извади кръста от водите на река Новоселска в Сливен на традиционния ритуал в града послучай Йордановден, съобщиха от общинския пресцентър.

Името на Шакиров нашумя след като преди години екипът му бе кръстен от някой „Бързи и яростни“. Постоянно бяха оповествявани случаи за залавяне на бракониери, извършители на незаконна сеч, санкционирани от Шакиров и колегите му в цялата страна. Самият той нееднократно направи изявления, че магистрати закрилят дървената мафия.

Младият мъж се включва за шести пореден път и успя да надвие останалите участници в спасяването на Светия кръст. Поздравления и парична награда победителят получи от кмета на община Сливен Стефан Радев, пише още пресцентърът на община Сливен.. Градоначалникът му пожела успех, да бъде все така упорит и пример за своите съграждани.

Юсеин Шакиров работи в системата на горите от 2000 г. Той е родом от Сливен и е баща на четири деца. Шакиров си пожела всички хора да бъдат здрави и по-обединени. Той дари получената от кмета награда на Сдружение „Свети Георги Победоносец“.

Тази година ритуалът бе отслужен от свещеници от Храм „Света София“, които благословиха всички участници и граждани.

Последва традиционното за Йордановден мъжко хоро в реката.