Начало » Новини » Общество » „Кенчета и капачки за бъдеще“ набира средства за неонатална линейка в събота

„Кенчета и капачки за бъдеще“ набира средства за неонатална линейка в събота

IMG 42c462ddc400825793594c4fc184c5f0 V

Сливен се присъединява към националната инициатива „Кенчета и капачки за бъдеще“. В събота, 22 април, от 10 до 14 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще има пункт за предаване на отпадъците от пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Организатори на акцията в града са Общината и Клуб за бъдеще – Сливен. Целта е да бъдат събрани средства за закупуването на неонатална линейка. Специализираният медицински автомобил ще бъде дарен в Стара Загора. Той ще обслужва още Сливенска и Ямболска област.

Акцията е отворена за всеки гражданин, домакинство, фирма или ведомство. Общината е осигурила два камиона, с които събраните отпадъци ще бъдат превозени за рециклиране.

Чрез националната инициатива досега са купени четири линейки с подходящото оборудване за най-малките пациенти – новородените деца, съобщи сливенският координатор Божидар Йорданов. Голямата цел на „Кенчета и капачки за бъдеще“ е да се осигурят достатъчно неонатални специализирани автомобили, които да покриват нуждите в цялата страна.

Преди година и половина на пешеходната зона в Сливен, по съвместна инициатива на Общината и Клуб за бъдеще, бяха поставени 2 контейнера за алуминиеви кенчета.

IMG-3b3b570c759412bb37ec164feb751201-V

На полугодие от контейнерите се генерират по 42 чувала с отпадъци от кенчета, които също се предават за целите на инициативата.