Начало » Новини » Бизнес » Кметът на Сливен ще участва в инвеститорска конференция Истанбул

Кметът на Сливен ще участва в инвеститорска конференция Истанбул

Stefan Radev

Кметът на община Сливен Стефан Радев получи покана за участие в Инвестиционна конференция на 26 и 27 януари в Истанбул, съобщиха от пресцентъра на община Сливен. Организатор на престижния форум е Българската агенция за инвестиции. Целта е страната ни да бъде представена като добра дестинация за бизнес вложения. Ще участват Министърът на иновациите и растежа, ръководители в държавната администрация, успешни турски предприемачи, развиващи бизнес у нас, водещи турски компании, ръководството на Турско – българския бизнес съвет /DEIK/. В програмата е предвидено посещение в голямата индустриална зона „Гебзе“.

Кметът Стефан Радев бе номиниран от Националното сдружение на общините в Република България да представи на форума значението на общинската власт за насърчаване на местното развитие. Конкретен интерес е проявен специално към активната дейност на Община Сливен за изграждане на индустриална зона. Това ще даде възможност за презентиране на амбициозния общински проект, за срещи с потенциални инвеститори, за запознаване с организацията на авторитетната промишлена зона „Гебзе“ и създаването на контакти.

Инвестиционната конференция ще бъде от реална полза за новата промишлена зона на града, чието изграждане е в процес на подготовка и е свързано с усилена работа. Заради поетия ангажимент кметът ще бъде възпрепятстван да участва в годишната среща на Мрежата на балканските градове В40, която ще се проведе в гръцката столица Атина също в края на месеца.