Начало » Избрано » Кмет, популяризирал делото на Хаджи Димитър, подло е изритан от листата

Кмет, популяризирал делото на Хаджи Димитър, подло е изритан от листата

307348797 398768015768328 2881118636828484284 n

Кметът на Община Брезово Христо Енков подло е бил изритан от листата за общински съветници в общината, докато е бил на почивка, научи „Звънар“. Христо Енков дълги години популяризира делото на българския национален герой Хаджи Димитър. Бе основен организатор, заедно с блаженопочившия краевед Иван Муевски на честванията в село Свежен. Бе и си остава голям приятел на Сливен. По наша информация кандидатът за кмет на Брезово Нели Минчева – съпруга на бившия кмет Стоян Минчев е отстранила Енков от листата за общински съветници, въпреки, че събранието на Общинската конференция на издигащата партия го е утвърдила на второ място.

Ето какво написа самият Христо Енков в страницата си в социалната мрежа:

„Уважаеми жители на община Брезово!

Бих искал да бъда правилно разбран с миналата, тази и следващи публикации.

В периода, в който се намираме, не би било морално от моя страна да нападам партията, с подкрепата на която бях избран за кмет през този мандат. Действията ми нямат нищо общо с ГЕРБ, а само с Нели Минчева, координатор на партията в община Брезово. За съжаление тя нямаше доблестта да признае, че взетото решение е еднолично и се опита да прехвърли вината на ръководството на ГЕРБ София, което говори за политическия морал на Нели Минчева. Да жертваш името на партията за свои облаги по време на местните избори не само не е морално, но граничи с предателство.

Искам още веднъж път да подчертая, че отношенията ми към всички останали настоящи и кандидати общински съветници от ПП ГЕРБ, независимо от техните действия, не е променено.

Пожелавам на всички в предизборната борба да се водят от морала.

Политиката не е всичко в живота“.

„Звънар“ дълбоко се съмнява, че в този скандален случай са намесени само лични неща. Припомняме, че Христо Енков бе сред кметовете на средногорски общини, които с имената си застанаха срещу опитите на компанията Дънди прешъс да стъпи за добив на злато и в Сърнена средна гора.