Начало » Новини » Общество » „Колеги“, не се позовавайте на „Звънар“ за фалшивите си новини!

„Колеги“, не се позовавайте на „Звънар“ за фалшивите си новини!

narod.bg

Уважаеми „колеги“, засега моля да не се позовавате в бъдеще на сайта „Звънар„, за да публикувате фалшиви новини и да си обръщате както си искате информацията.

Цитирам сайта „Народ“ (аууууууу какво всеобхватно и претенциозно име) :

Това е ГЕРБ: Сливен пръсна 3,9 млн. за охрана на неработеща станция, кметът Стефан Радев отива на прокурор

„Оказа се, че повече от 13 години – от 2009-а, когато хунтата взима властта за сефте, а Бойко Борисов става за пръв път премиер, градът плаща годишно по 300 000 лева за охраната на неработеща пречиствателна станция, която така и не е пусната в експлоатация – дотук се губят следите на 3,9 милиона лева!

Вярно е, че неработещият обект не е строен по времето на Стефан Радев, който плете схемите си като кмет от 2015 г., но и друго е вярно – че вече 7 години от тези 13 Сливен е под негова власт и кметството продължава да налива по 300 бона в касите на охранителна фирма заради пречиствателната станция, вместо да я пусне в действие. Новината потвърдиха и колегите от регионалния сайт zvanar.com. Скандалът вече е достигнал и до парламента, откъдето изтече запис от проведеното на 22 януари заседание на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.“

Неуважаеми г-да сайтът „Звънар“ нищо не ви е потвърждавал и освен това не е регионален само 🙂 И освен това няма как кметът да отиде на прокурор, след като за охраната плаща Министерството на регионалното развитие 🙂

Ето какво публикувахме като проверена информация още на 26 януари:

300 хиляди отиват за охрана на неработещата пречиствателна станция

Всяка година за охрана на все още неработещата пречиствателна станция на Сливен се дават 300 хиляди лева. Това става ясно от запис, получен на редакционната поща на „Звънар“. Той най-вероятно е от вчерашното заседание на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание.

Говори народният представител Виолета Комитова:

„Не искам партия ГЕРБ да се обижда. Пречиствателна станция Сливен мисля, че е правена 2009 г. Нито знам кой е бил министър, нито кой я е поръчвал. Но досега, до 2021 г. пречиствателната станция не е предадена на ВиК Сливен за ползване, а МРРБ всяка година подписва договор с охранителна фирма за 250 – 300 хиляди лева годишно, за да се пази станцията, защото може да се разграби оборудването, което е за 30 милиона. Аз направих опит тази пречиствателна станция да я предадем на ВиК Сливен. Тя е направена, за да се ползва, но тя няма необходимите документи, за да получи акт 16 и продължаваме да я пазим без да я ползваме“, изтъква Комитова.

През годините след строежа в съоръженията на пречиствателната станция пораснаха дървета. Към момента ВиК изпълнява поредния воден проект в Сливен и подвеждащ и отвеждащ водопровод.

Това бе информацията на „Звънар“, всичко друго е манипулация!