Начало » Регионални » Крадат и унищожават елементи от сигнализацията на ремонти

Крадат и унищожават елементи от сигнализацията на ремонти

1 5 scaled

Община Сливен оттовори на сигнала на „Звънар“ за опасен ремонт в Индустриалната зона и тази публикация: https://zvanar.com/%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d0%b8-%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%b5%d0%bd-%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%bd%d1%82-%d0%b2-%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d1%83%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%b0%d0%bb%d0%bd/

Оказа се, че основната причина е липсата на достатъчно елементи за сигнализиране на ремонти, поради кражби и умишлено унищожение на десетки комплекти. Ето целият отговор на община Сливен:

В отговор на подадения от Вас сигнал за опасен ремонт по бул. „Стефан Караджа“, Ви информираме следното:

Община Сливен извърши спешен ремонт в участъка от бул. „Стефан Караджа“, намиращ се в района на фирма „Е. Миролио“. Това се наложи, тъй като на някои места цялостта на настилката бе разрушена и това създаваше риск за движението.

За да бъдат предотвратени инциденти, оформилите се дупки бяха временно запълнени с бетон, предвид неподходящите метеорологични условия за полагане на асфалтова настилка, както и факта, че през зимния сезон асфалтовите бази не работят .

Поставената сигнализация на ремонтираните места наистина не отговаря на нормативните изисквания, както отбелязвате в поместената от Вас публикация в сайта „Звънар“. За съжаление, въпреки старанието от наша страна да реагираме при подаден сигнал оперативно и своевременно, има случаи, когато е невъзможно да се обезопасят всички спешни ремонти с необходимите светлинни знаци /сигнализация, защото те бяха откраднати или строшени. Само през миналата година бяха унищожени 22 броя пълни комплекти за сигнализация и обезопасяване на подобни опасности – част от тях бяха откраднати, други – безразсъдно унищожени . Наскоро, също при спешен ремонт, по бул. „Ичеренско шосе“ се наложи на два пъти да поставяме светлинни знаци, но и в двата случая те бяха откраднати нацяло или увредени от автомобили, минавайки през тях. Сега отново сме направили поредната заявка за осигуряване на светлинна сигнализация и допълнителни батерии. Въпросите за надеждното обезопасяване са на дневен ред и Ви уверяваме, че ще предложим и други алтернативни решения в тази посока, в това число при необходимост да бъдат затваряни с оградни пана и пътни участъци при ремонт. Надяваме се, че конструкцията на паната ще минимизира риска за движението. Те са по-масивни, пренасянето им става с технически средства и това ще затрудни бъдещи кражби и вандалски прояви.

Като изказваме благодарност за подадения от Вас сигнал, използваме случая да се обърнем към всички граждани с молба да съобщават своевременно за забелязани нередности. Общинската комисия по безопасност на движението е информирана и остро осъжда кражбите и вандалските посегателства върху светлинна сигнализация, пътни знаци, табели и други елементи от пътната инфраструктура. Комисията призовава за обществена нетърпимост към подобни деяния, тъй като те създават реални рискове за безопасността на движението. По улиците и булевардите в Сливен се движат, пеша или с автомобил, нашите родители, приятели, колеги и нашите деца.