Начало » Новини » Бизнес » Купувачът на сградата на ТУБ болница ще вземе и терена

Купувачът на сградата на ТУБ болница ще вземе и терена

d189d0b5 d187d0b0d0bad0b0d0bcd0b5 1

Купувачът на сградата на бившата Белодробна болница в Сливен, популярна като ТУБ болница е проявил интерес да закупи и терена от около 28 декара, близо до широкия център на Сливен. Това стана ясно от отговор на областния управител Минчо Афузов на журналистически въпрос на пресконференция днес.

„Заявка за закупуване на този имот има от момента на закупуване на сградите. Сградите са продадени от синдик във връзка с ликвидацията на фалиралото дружество. Във времето е имало няколко заявки за закупуване като администрацията ги е обработвала. След преминатия доста дълъг административен път, се установи, че няма вариант теренът да бъде закупен от някой друг, освен ако купувачът на сградите не се откаже“, каза областният управител.

Той информира още, че теренът се продава по Закона за държавната собственост и цената се определя от оценител. Тя може да бъде платена и с компенсаторни инструменти.

Зам. областният управител Антоний Андонов вмъкна, че оценителите са няколко, влючително с оценител извън Сливен, за да бъде оценката обективна.

Полуразрушените вече сгради на бившата ТУБ болница за закупени от фирма, свързана със собственика на сливенската болница „Хаджи Димитър“ д-р Пенко Пенков.