Начало » От мрежата » Македонците блокират пътя към гроба на Гоце Делчев

Македонците блокират пътя към гроба на Гоце Делчев

1010101010

Потребители на социалните мрежи в Северна Македония се организират за блокада на пътя към гроба на Гоце Делчев, пред който мнозина българи се прекланят на рождения му ден – 4 февруари. Мотото на събитието е: „Да не позволяваме българските неонацисти да плюят по спомена за Великана Гоце Делчев“.

„Хората се организират в социалните мрежи: Българите няма да стигнат и до платения път Куманово – пътя ще бъде блокиран с трактори. Македонците за първи път след дълъг период се обединиха и застанаха зад това, което е наш общ, национален интерес“, припява на антибългарската истерия македонският сайт Infomax.

Инициативата за нощна стража на гроба на Гоце Делчев се разпространява в цяла Македония, а и извън страната. Освен това хората се организират, за да не допуснат българи и организирани български групи до гроба на Гоце Делчев. Кумановци призовават за блокада на платения път за Скопие, за да не се позволи на българските неонацисти да оплюят паметта на великия Гоце Делчев.

Гоце е Македония!“, помпат смешния национализъм от сайта Infomax.

Преди дни Външното министерство на Северна Македония призова службите за сигурност да забранят достъпа на евродепутата Ангел Джамбазки до територията на страната, а преди това президентът Стево Пендаровски заяви, че един български евродепутат и други български граждани трябва да попаднат в забранинелен списък. Българското Външно министерство пък привика в София нашия посланник в РСМ.

Фондации от България организират автобуси с желаещи да отидат до Скопие, за да почетат паметта на Гоце Делчев.

През 1946 г. националните предатели от БКП предадоха на Титова Югославия костите на Гоце Делчев, а отродените българи край Вардара превърнаха общия ни национален герой, наричан втори Левски, в знаме на македонизма.