Начало » Новини » Общество » Награденият видео клип за Левски от Националната ученическа конференция в Котел

Награденият видео клип за Левски от Националната ученическа конференция в Котел

9999999999999999999999

Това е клипът, който бе класиран на първо място в Националната ученическа конференция „Васил Левски-вулкан от човечност„, организирана от Средно училище „Г.С.Раковски“ Котел. Клипът пресъздава монолог на майката на Апостола.

Клипът публикува в страницата си кметът на община Котел Коста Каранашев. Първо място в категория „Видео клип“ на Националната ученическа конференция в гр. Котел посветена на 150-годишнината от гибелта на Апостола на Свободата -Васил Левски!

✓ Сценарий -Славка Докова

✓ В ролята на Гина Кунчева – Дьоне Баджак

✓ Оператор -Юсуф Бозов

Благодаря Ви деца!

Поздравление за целия екип! Това написа кметът.

На конференцията бяха представени общо 50 клипа и филми на ученици от 25 училища в страната. Учениците бяха от гимназиален етап (V – XII клас) и участваха със свои разработки на филм или клип, подготвени под ръководство на учител или друг научен консултант. Представени бяха 26 клипа и 24 филма, всеки от тях – в рамките на 8 минути. Близо 120 бяха участниците – ученици и учители. Онлайн се включиха и ученици от Болградската гимназия в Украйна, също с патрон Георги Сава Раковски.

Журито, което оценяваше творбите бе в състав проф. д-р Пламен Митев, който бе и научен консултант на конференцията, Христина Маркова, Силвия Калпакова и Кристияна Станкова, всички от Общобългарския комитет “Васил Левски”.