Начало » Новини » Наградиха сливенски ученици в национален конкурс за есе за доброволчеството

Наградиха сливенски ученици в национален конкурс за есе за доброволчеството

331115569 464766169078843 998739915282391200 n 1

По повод Международния ден на доброволеца Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Националната асоциация на доброволците в България, в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта, организираха за първи път конкурс за есе на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите”. Участниците са ученици от 16 до 18 години от цялата страна, като целта е да се популяризира дейността на доброволните формирования в България. В конкурса са участвали над 90 есета. Най-голям брой есета са постъпили от ученици от град Сливен, съобщиха от Областна дирекция на МВР. Със свои творби са участвали 18 ученици – 15 от Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“, един от Спортно училище Димитър Рохов, един от Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ и един от Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“.

Всички участници са наградени с поощрителни грамоти за проявена инициативност и креативност от главен комисар Александър Джартов директор на Главна дирекция „ПБЗН-МВР.

Грамотите бяха връчени днес на тържествена церемония в сградата на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен от директора на Регионалната дирекция „ПБЗН” комисар Владимир Демирев и инж. Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ към Община Сливен.

Комисар Демирев поздрави участниците в конкурса за тяхната инициатива, творчество и положително отношение към доброволчеството. Благодари на инж. Кънева и на педагогическите ръководители за добрата организацията, с чиято помощ беше осъществено участието на град Сливен в този първи по рода си конкурс.

Участниците в конкурса бяха поканени от комисар Демирев да разгледат техниката и оборудването на пожарната служба, да се запознаят с пожарникарите и да разберат как преминава едно тяхно дежурство.