Начало » Новини » Национално състезание „Млад фермер“ предстои в Нова Загора

Национално състезание „Млад фермер“ предстои в Нова Загора

668678

От 22 до 24.03.2023 г. Професионална гимназия по селско стопанство – гр. Нова Загора ще бъде домакин на тринадесетото издание на Националното състезание „Млад фермер“ в първа регионална група за Южна България, съобщават от Регионално управление на образованието..

Организатор на престижното събитие е Министерството на образованието и науката със съдействието на Регионално управление на образованието – гр. Сливен и Аграрен университет – гр. Пловдив.

За интереса към изявата говори фактът, че в състезанието ще вземат участие 12 отбора от професионални гимназии от гр. Айтос, с. Бояново, гр. Джебел, гр. Карнобат, гр. Кърджали, с. Скалица, гр. Свиленград, гр. Хасково, гр. Чирпан, гр. Ямбол, гр. Мъглиж и домакинът ПГСС – гр. Нова Загора.

Според регламента, в продължение на два дни, отборите от по трима ученици ще покажат знания и умения в шест състезателни дисциплини, разделени в три направления – растениевъдство, животновъдство и механизация на селското стопанство.

Домакините в авторитетната национална надпревара – ПГСС – Нова Загора, пожелават успех и достойно представяне на всички участници в престижния форум в сферата на селското стопанство.