Начало » Новини » Култура » Новозагорският художник Христомир Великов с нова изложба в родния си град

Новозагорският художник Христомир Великов с нова изложба в родния си град

1 25 scaled

В наситената програма на Нова Загора през Светлата седмица се вписа и поредното представяне на новозагорския художник Христомир Великов в родния му град.

Изложбата „Музи“ беше организирана от Община Нова Загора и Народно читалище „Д. П. Сивков – 1870“. Майсторът на четката посрещна свои почитатели и приятели на 20 април 2023 г. от 17:30 ч. във фоайето на втория етаж на читалището. За да разгледат вдъхновяващите му творби и да поздравят талантливия артист, сред присъстващите бяха и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип.

2-21

Секретарят на НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ Елена Арабаджиева откри вечерта с вълнуващо изпълнение на стихотворение от майката на художника – Златина Великова. За приятната атмосфера допринесоха и възпитаници на ОШИ „Илия Аврамов“ от клас „пиано“ Петя Сурчева, Ралица Кирчева и Николай Станиславов и преподавателят в школата по клас „китара“ Петър Петров.

За художника Христомир Великов жената е безкраен извор на вдъхновение.

5-5

По неговите думи нейният образ „е изумително богата палитра на емоции… Тя е и рай, и адски мъки. Тя е ангел и грижа. Тя е желание, копнеж и най-хубавият спомен. Тя е въздухът и водата за влюбения, тя е залезът, и изгревът, и луната.“

Богати на багри са и картините му, които пресъздават красотата на женската душа в дълбочината на всичките й кътчета и омагьосват ценителите на изобразителното изкуство.