Начало » Регионални » Обсъдиха предизвикателствата пред общините за 2023 година

Обсъдиха предизвикателствата пред общините за 2023 година

1674288244603 1

Делегатите на Регионална асоциация на общините (РАО) „Тракия“ проведоха вчера първото си за тази година заседание. То се проведе в Стара Загора и премина в разширен формат – заседание на Управителния съвет и работна среща на кметовете от РАО „Тракия“, съобщиха от пресцентъра на община Сливен. Сред присъстващите бе кметът Стефан Радев, който е председател на Управителния съмет на асоциацията от 2020 г.

В дискусията по актуални за местните власти теми бяха откроени предизвикателствата и затрудненията заради липсата на държавен бюджет през 2023 г. Беше обсъдено и продължаването на прилагане на разпоредби от сега действащата бюджетна рамка.

Сред точките от дневния ред, на които бе обърнато особено внимание, попадна предстоящото работно посещение на делегатите в турския град Истанбул. То е планувано за началото на месец февруари и е по покана на генералния директор на най-голямото водно дружество в Турция „ИСКИ“ – Шафак Баша и на кмета на истанбулския квартал „Сариер“ – Шюкрю Дженк.

Регионална асоциация на общините /РАО/ „Тракия“ е независимо доброволно сдружение. То е създадено през 1997 г. Основните му цели са насочени към обмен на опит и добри практики между отделните общини за оптимизация на дейността им в полза на гражданите. Община Сливен е член на асоциацията над 20 години.