Начало » Регионални » Община Сливен дари два автомобила на полицията

Община Сливен дари два автомобила на полицията

IMG 20230123 113203

Община Сливен дари два автомобила на Областна дирекция на МВР. Кметът Стефан Радев връчи ключовете на чисто новите КИА на полицейски служители.

IMG 20230123 113211

Дарението е на стойност 60 хиляди лева.

За миналата година резултатите на полицията в Сливен със взаимодействие с общината са много добри по линия на опазване на обществения ред и сигурността, а автомобилите ще бъдат използвани от Детска педагогическа стая и по линия на териториална полиция, обясни директорът старши комисар Димитър Величков.

„Ще продължим да инвестираме в инфраструктурата, Детска педагогическа стая и Районните управления, за да има повече ресурс да противостоим за опитите за нарушаване на обществения ред. Ще продължим и с програмата за развитието на видеонаблюдението. Това не е първа такава инвестиция, инвестираме в офиси, техника, апарати компютри и това е програма, която извършваме непрекъснато“, заяви кметът Стефан Радев.

Изявленията на двамата можете да видите във видеоканала на „Звънар“ в YouTube.

На церемония в Главна дирекция „Национална полиция“, провела се на 20 януари, служители на СДВР и още девет ОДМВР в страната, една от които е и ОДМВР-Сливен, получиха ключовете на автомобили, оборудвани за обследване на тежки пътнотранспортни произшествия, съобщиха от дирекцията. Ключовете бяха връчени лично от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев на началниците на сектори „Пътна полиция”.

p15505062e3b95a7a99c45e9b6e3594436a24724

Автомобилите са закупени със средства от Фонда за безопасност на движението, като общата стойност на автомобилите и оборудването в тях е 1 175 398, 80 лева. Те са марка „Фолксваген-Транспортер” и са оборудвани с уред за вземане на алкохолна проба, комплекти за оглед на местопрестъпление и изземане на биологични следи.