Начало » Регионални » Община Сливен прокара нова улица и ще благоустроява край новата църква

Община Сливен прокара нова улица и ще благоустроява край новата църква

2 15 scaled

Община Сливен прокара нова улица, която свързва напряко булевардите „Георги Данчев“ със „Стефан Стамболов“, минавайки покрай зала „Васил Левски“, залата за борба на Станка Златева и новата църкваСвета Петка“. Втората, новоизградена отсечка на улицата е дълга около 400 м. Изградени са и канализация и водопровод, съобщи на място пред журналисти кметът Стефан Радев.

На старата част края Кауфланд предстои реконструкция с разширяване на тротоара и изкърпване на настилката. Тази улица е комуникация на обектите на частни инвестиции – новоизградения ритейл парк и паркинга, изграден от концесионер по договор с общината. Стойността на обекта е около 650 хиляди лв. Финансирането е изцяло от общинския бюджет. В този район всеки момент ще започне реализацията на нов проект на общината, свързан с благоустрояването на територията около новия храм „Света Петка“. Ще се направят вертикална планировка, поливен водопровод, озеленяване и благоустрояване на цялата територия около църквата. Засега въпросът за именуването на улицата не е поставян, на е редно да се направи, смята кметът.

Той смята, че не е необходимо да се поставят „легнали полицаи“, а скоростта да се държи под контрол с вертикална маркировка и призова шофьорите да поддържат скорост до 40 км в час.

След постигнатото споразумение с МРРБ ще се възобнови и процедурата по избор на изпълнител на друга нова улица през бившия военен имот, която ще свързва „Бургаско шосе“ с бул. „Хаджи Димитър покрай възстановения паметник на на загиналите от 6-ти артилерийски полк във войните за национално обединение 1912 – 1918 г.

След като започнат да работят асфалтовите бази ще започне изпълнението на сключените от общината договори за асфалтиране на града и населените места в южната част на общината и подбалканския район.

Кметът похвали изпълнителя на строежа на кръговото кръстовище между булевардите „Панайот Хитов“ и „Стефан Стамболов“ и улица „Лъвова чешма“. Той смята, че кръговото ще е готово преди крайния срок.