Начало » Регионални » Обявяват утре „Читателя на годината“ в Регионалната библиотека

Обявяват утре „Читателя на годината“ в Регионалната библиотека

regionalnabiblioteka scaled

На 11.01.2023 г. /сряда/, от 12:00ч., в Централното фоайе на РБ „Сава Доброплодни“-Сливен, на специална церемония ще бъдат обявени номинациите и носителя на приза „Читател на 2022 година“ на библиотеката, съобщиха оттам.

Конкурсът „Читател на годината” се провежда за осма поредна година и има за цел насърчаване на четенето сред всички възрасти и подпомагане процеса на изграждане на читателски навици. Резултатите показват, че с отпадане на ковид ограниченията и възстановяване на нормалния режим на работа през миналата година, броят на четящите хора от различни възрасти се увеличава значително и библиотеката заема все по-важно място в техния живот, задоволявайки търсения от всякакво естество: духовно, естетическо, научно, професионално.

По регламент на конкурса всяко обслужващо звено номинира между своите читатели кандидати за приза на базата на най-много заети книги и посещения за годината. За 2022 г. са номинирани 12 читатели с най-много заемания от: Детски отдел, Чуждоезиков център и двете зали за свободен достъп. От номинираните се излъчва и носителят на приза „Читател на годината“ на библиотеката.

Всички номинирани читатели ще бъдат отличени с грамота и ще получат годишна читателска карта за 2023 г. За носителя на приза и за номинираните участващи в надпреварата, ръководството на библиотеката е предвидило и допълнителни награди.