Начало » Новини » Отец Иван прекратява гладната стачка на Благовещение

Отец Иван прекратява гладната стачка на Благовещение

1

Отец Иван Янков заяви днес пред журналисти в Сливен, че прекратява гладната си стачка на големия християнски празник Благовещение – 25 март.

Отец Иван се прегърна с отец Силвестър Янакиев, с когото са на противоположни позиции за евентуалния избор на епископ Йеротей за Сливенски митрополит.

IMG 20240323 092554

Отец Иван заяви още, че на Благовещение ще свали расото си, защото такова било намерението на Светия Синод, съобщено му от Агатополския епископ. Силвестър контрира, че това няма да се случи.

След изявлението си Отец Иван влезе да се помоли в катедралния храм „Свети Димитър” и да приеме Свето причастие и заяви „Борбата продължава!”.

IMG 20240323 093217

IMG 20240323 093256

Днес, в деня на св. Теодор Тирон не се осъществи обявеното от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан съслужение в храма на протестиращите и подкрепящите решенията на Св. Синод свещеници заедно с митрополита. Митрополитът отсъстваше, както и бургаските свещеници, а по думите на Силвестър предстоятелят на храма отец Евгений Янакиев е получил забрана да се появява от митрополит Йоан.