Начало » От мрежата » Още един Паметник на глупостта в Пловдив

Още един Паметник на глупостта в Пловдив

6666666

„Скъпи приятели, току що се сдобихме с още един Паметник на глупостта в Пловдив. Чета и не вярвам, кметът Здравко Димитров се отказва от Зоопарка. „Няма да го правим“, казва…

Това публикува в своя профил в социалната мрежа бившият кмет на Града на тепетата Славчо Атанасов.

„Как така няма да го правите? Кой ви дава право да се откажете от този започнат проект, в който, между другото, вече са потънали близо 5 милиона лева. А вие решавате просто да ги изхвърлите на боклука. Нечувано! Кой ще поеме отговорността за тази фрапантна служебна безстопанственост. Която се наказва от закона.

Тази ситуация много ми прилича на детска градина. Играеш си с някоя играчка, после тя ти омръзне и я захвърляш някъде. Само че става дума за нашите пари, на пловдивчани. Няколко милиона лева.

Здравко Димитров няма право да се отказва от Зоопарка. Дори трябва да събере в една папка всички налични документи по проекта и да ги изпрати на компетентните органи. Защото за безумията на предишния кмет Иван Тотев по зоологическата градина има едно разследване, по което все още няма произнасяне. Да не коментираме и другите обекти на бившия кмет. Но случаят със зоопарка е чудовищен пример как общината не защитава парите и интересите си. Това е скандално разхищение и пълна безстопанственост, не мога да го нарека по друг начин“, пише Славчо Атанасов.