Начало » Избори » Пет допълнителни и една подвижна секция ще има в община Сливен

Пет допълнителни и една подвижна секция ще има в община Сливен

parlamentarni izbori2023 1

Пет допълнителни избирателни секции бяха образувани в община Сливен със заповед на кмета Стефан Радев, освен вече разкритите 181 за парламентарните избори на 2 април. Допълнителните ще са в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, МБАЛ „Х. Димитър“, МБАЛ – Сливен към ВМА, женския затвор и ареста към него, Дома за стари хора. Образувана е и една подвижна секция за хората с увреждания.

В община Сливен бе създадена много добра организация за подготовката на предстоящите избори за народни представители, съгласно дадените й правомощия. Разпределението на изборните документи ще бъде извършено на 1 април по график, публикуван в сайта на РИК – Сливен, заяви Валя Радева, секретар на Община Сливен. За всяка секционна комисия е определен час и място за получаване на материалите. Заедно с тях ще бъдат разпределени и окомплектованите мобилни устройства за видеонаблюдение. Общинската администрация напомня, че членовете на секционните комисии, които ще получават изборните материали, трябва да носят в себе си удостоверенията, издадени от РИК, и личните си карти.

Ще бъде осигурен транспорт в изборния ден за гражданите с физически затруднения. Създадена е и организация за транспортирането на секционните комисии до зала „Васил Левски“ в Сливен, където ще бъдат предавани книжата след края на изборния ден.

На 2 април в общинската администрация ще работят дежурни телефони: 044/611-264; 611-265 и 611-266 – за справки в регистъра на населението и 044/611-215; 611-216; 611-226 и 662-366 – за събиране на информация и консултации на СИК.

Информация за подготовката на Община Сливен за произвеждането на избори за народни представители на 2 април може да бъде намерена в официалния й сайт на https://mun.sliven.bg/izbori-ns-04-2023

Избирателите по списък в общината са 108 262 души. Най-възрастните избиратели са трима столетници – един на 100 и двама на 102 години. В неделя четири лица ще станат пълнолетни и ще могат да гласуват за първи път.

Община Сливен напомня на партиите, коалициите и инициативните комитети, че с решение на ЦИК от 22 февруари т.г. са задължени в срок до 7 дни да премахнат поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите избори.