Начало » Новини » Поздравление на областния управител по повод Майските дни на културата „Сливенски огньове“

Поздравление на областния управител по повод Майските дни на културата „Сливенски огньове“

Min4o Afuzov profil

Скъпи съграждани,

Уважаеми жители и гости на община и област Сливен,

Днес започват Майските дни на културата „Сливенски огньове“ – традиционна кулминация и ярък символ на неувяхващата сливенска духовност. Празници, които от десетилетия открояват Сливен върху културната карта на България.

През целия месец май градът ни ще бъде средоточие на национални и международни фестивали и събития, на масови и камерни творчески изяви, доказващи афинитета на сливенската ни общност към стойностното в литературата, културата и изкуството.

Поздравления за организаторите и участниците в забележителния празничен културен афиш!

Като ръководство и служители в Областна администрация Сливен, ние очакваме с нетърпение и отворено сърце концертите, спектаклите, изложбите, щандовете с книги, дефилетата, общоградските прояви, юбилейните чествания, литературните четения и творческите работилници, включени в пъстрата и богата празнична програма. Надявам се, че заедно ще се включим в тези прекрасни пролетни събития, откликващи на потребността ни да общуваме с изкуството и да бъдем част от културния живот на Сливен.

На всички мои съграждани и гостите на града и на област Сливен пожелавам много щастливи и приятни мигове с Майските дни на културата „Сливенски огньове“!

Минчо Афузов,

Областен управител