Начало » Новини » Поздрав на кмета на Котел за Бабинден

Поздрав на кмета на Котел за Бабинден

Karanashev

Уважаеми лекари, акушери и здравни работници,

Днес по стара българска традиция отбелязваме 21 януари – Ден на родилната помощ, по известен като Бабинден. Денят е професионален празник на всички медицински лица, които помагат при появата на новия живот на бял свят, на всички онези, които даряват радост и щастие на родителите, изпълнявайки своя хуманен дълг с много топлота и грижа, обич и себеотдаване.

Въпреки, че в нашия общински град от години няма родилно отделение, тук живеят лекари и акушерки, отдали в миналото своите сили и труд в изпълнение на една от най-благодатни мисии, а именно помощта в появата на нов живот.

На всички Вас изказвам своя сърдечен поздрав за днешния ден и пожелавам да бъдете здрави, енергични, благословени и удовлетворени от вашето значимо призвание.

Скъпи жени и баби,

Вие сте тези, на които ние и нашите деца днес се уповаваме в трудни моменти. Давате безрезервно обич и внимание, и ни помагате да не губим себе си в забързаното ежедневие. Пожелавам ви здраве и дълголетие! Бъдете винаги усмихнати и с топла длан посрещайте най-милите за вас хора, вашите деца, внуци и правнуци.

Честит празник, честит Бабинден!

Коста Каранашев,

Кмет на Община Котел