Начало » Новини » Крими » Полицай е временно отстранен заради видеоклипове с нецензурно съдържание

Полицай е временно отстранен заради видеоклипове с нецензурно съдържание

18-plus

Във връзка с тиражирани в социалните мрежи видеоклипове и коментари със смущаващо и нецензурно съдържание, касаещи евентуалното участието на полицейски служител от Районно управление -Твърдица е започнато дисциплинарно производство, съобщиха от Областна дирекция на МВР. Относно случая в ОДМВР-Сливен не са постъпвали официални сигнали и жалби от засегнати лица. Ръководството на Областната дирекция се самосезира незабавно в началото на месец май след публикациите. По случая са разпитани лица, имащи касателство към публикациите, като процесуалните действия, относно проверката на фактите и обстоятелствата продължават.

Служителят е временно отстранен от длъжност до приключване на производството.

По случая е започнато разследване и в Дирекция „Вътрешна сигурност” с оглед на първоначални данни за извършено престъпление от общ характер.

Полицията апелира към всички засегнати лица и такива, които разполагат с информация, да окажат съдействие по разследването. Могат да се свържат с дежурен полицейски служител на тел. 044 644 323, 044 644 495 и на електронната поща на ОДМВР-Сливен sliven@mvr.bg, анонимността им е гарантирана.