Начало » Новини » Празник на бронетанковите войски

Празник на бронетанковите войски

voenen orkestar scaled

Празникът на бронетанковите войски е на 15 април и в Център за подготовка на специалисти – Сливен, формирование, в което са на въоръжение танковете Т-72, го отбелязват с думите: „Честит празник, танкисти!“

На 11 април в Центъра се състоя тържествен ритуал, при който командирът на формированието полковник Любомир Вачев връчи представителните флагове на командира на 61-ви танков батальон подполковник Евтим Максимов и на командира на 2-ри танков батальон подполковник Делян Люцканов, които на свой ред ги повериха на знаменосците.

2-11

Този вълнуващ и запомнящ се момент е в навечерието на празника на бронетанковите войски, за да се допълнят тези две събития.

3-5

По случай празника на 11 април се проведе турнир по военно-приложни игри между отборите на танковите екипажи.

tank garmi

Първото място бе завоювано от екипажите на първа танкова рота от 2-ри танков батальон.

На 12 април празникът продължи със строяване личния състав на плаца на формированието, посрещане на знамето, прочитане на заповеди за награждаване и ден на отворени врати от 10 до 12 часа. В словото си полковник Вачев се спря на историческата предистория на празника и посочи: „На 15 април се чества празникът на бронетанковите войски, който е обявен със заповед №ОХ-318/14.04.2020г. на министъра на отбраната. В заповедта се посочва, че създаването на празник на бронетанковите войски от състава на Сухопътните войски показва значимостта и престижа на този род войски”. Командирът благодари на целия личен състав за положения труд, за отговорното и отличното изпълнение на задачите.