Начало » Новини » Култура » Приемат заявки за участнице в Националния детски конкурс „Фолклорна огърлица“ 2023

Приемат заявки за участнице в Националния детски конкурс „Фолклорна огърлица“ 2023

2023

Община Котел и Народно читалище „Съгласие-Напредък 1870“ отправят своята покана към всички певци, инструменталисти и танцьори от 7 до 14 годишна възраст от цялата страна да се включат в Националния детски конкурс „Фолклорна огърлица“.

Конкурсът ще се проведе на 29-ти април /събота/ в залата на Читалищен дом – Котел, а право на участие в него имат индивидуални изпълнители /певци и инструменталисти/, танцови състави, вокални групи и хорови състави, групи за детски изворен и обработен фолклор.

Класирането на участниците ще се извърши от жури в състав от професионалисти – преподаватели и фолклористи.

Всички изпълнители ще получат грамота за участие. За първите три места от всяка категория и възрастова група са осигурени награди. Предвидени са специални и поощрителни награди.

Крайният срок за изпращане на заявка за участие е 21-ти април /петък/, на адрес: 8970 Котел, Читалище „Съгласие–Напредък 1870”, пл.”Възраждане” 4 или на e-mail: rajchewa61@abv.bg или на raychevamariq@abv.bg

Целта на Националния детски конкурс „Фолклорна огърлица“ е приобщаване на децата към съкровищницата на българския фолклор и предоставяне на възможност за индивидуална изява и откриване на млади дарования.

Повече информация може да получите на сайта на Община Котел: https://kotel.bg/novini-sabitiya/novina-10032023/ или на тел: 0876 100 764 /Мария Райчева/

Заявка за участие: https://kotel.bg/…/uploads/2023/03/zayavka-za-uchastie.pdf