Начало » Новини » Политика » Признание за фалшифициране на изборите в Пловдив

Признание за фалшифициране на изборите в Пловдив

346046975 209700085180811 960508355322980113 n

Бившият председател на Общинска избирателна комисия Пловдив Деница Чингарова написала днес в профила си във Фейсбук, че през 2015 година е била принудена “да фалшифицира изборите в полза на Иван Тотев”. Прокуратурата се е самосезирала и ще прави проверка.

Местните избори в Пловдив през 2015 година са били фалшифицирани, обяви сензационно в своя профил във Фейсбук адвокат Деница Чингарова, която беше шеф на Общинската избирателна комисия на същия вот, коментира председателят на Консервативна България Борис Ячев.

„Да се знае…Бях принудена със заплаха към децата ми, да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев,Костадин Димитров и Димитър Колев!.Въпросните същества никога не са печелили избори,защото не го заслужават…!!!“, написа Чингарова.

„Изборите спечели Славчо Атанасов, а в „Тракия“ Костадин Гаров. За съществото Димитър Колев не искам да говоря, защото се беше оакал предварително и трябваше да го защитавам в Административен съд“, пише още Чингарова в отговор на въпрос на Ангел Ангелов дали твърдението е сериозно.

На вота през 2015 г. кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев спечели втория си мандат, след като надделя на балотажа срещу Славчо Атанасов само с 1416 гласа повече.

Кандидатът на ГЕРБ в район „Тракия“ Костадин Димитров също надделя на втори тур срещу кандидата на Патриотичния фронт Костадин Гаров.

Ето какво коментира и самият Славчо Атанасов в своя профил:

„Мислех си изобщо да не взимам отношение, но понеже много хора продължават да ми се обаждат, ще споделя какво си мисля.

Аз лично не съм изненадан. И едва ли има пловдивчанин, който да е, без онези, по някакъв начин принадлежащи към близкия кръг на бившия кмет, разбира се.

За всички беше безспорно, че местните избори през 2011 и 2015 бяха фалшифицирани. Нали си спомняте, че самият „победител“ през 2009-та си направи филм как да се фалшифицира вотът. Още тогава ми беше ясно какво ще се случи на следващите избори.

Известното на всички ни, сега се потвърждава, при това от длъжностно лице, председател на ОИК. Най-важният човек в изборния процес. Той носи изключителната отговорност за вота ни.

Изборите са апотеоз на демокрацията. Да подмениш вота на хората се смята за най-голямо престъпление. Една фалшификация взривява основите на демокрацията, унищожава правото на хората да решават свободно. В цивилизованите държави за такова нещо се лежи дълго в затвора и никой там не смее дори да си помисли да го направи.

Но в крайна сметка от нас зависи дали ще го допуснем. Когато не излизаме да гласуваме, възможността за манипулация е много по-голяма. И от нашата активност също зависи вотът да е почтен“.