днес
Начало » Новини » Разкрити престъпления при специализирана операция в Сливенско

Разкрити престъпления при специализирана операция в Сливенско

778e0347-2a65-48d9-9112-50cd36afa96f

24-часова специализирана операция по противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността, срещу наркоразпространението, нерегламентираната продажба на стоки и търговия с тютюневи изделия, неконната сеч, както и контрол по линия на пътната безопасност се проведе на 9 юли на територията на Областна дирекция на МВР-Сливен, съобщиха от дирекцията. Акцията е съвместна с екипи на Зонално жандармерийско управление-Бургас и РДГ-Сливен. Извършени са проверки в търговски обекти, превозни средства, частни адреси, лица и други. Проверени са 863 лица и 533 превозни средства. Разкрити са четири взломни кражби- Сливен /1/, Нова Загора /2/ и Котел /1 /. Разкрити са престъпления по линия на икономическа полиция- иззети фалшиви стоки и ел. цигари без бандерол.

По противодействие на икономическите престъпления са извършени проверки в различни търговски обекти и складове в областта.

Екип на РУ-Нова Загора е установил нерегламентирана продажба на стоки, носещи логата на световни марки, без да разполага със съгласието на притежателя на изключителното право за съответните марки. Иззети са общо 253 броя артикули – мъжки тениски, ризи и спортни екипи от марките „Келвин Клайн“, „Долче и Габана“, „Лакоста“ и други. Образувано е досъдебно производство.

Криминалисти от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен, ОДМВР- Ямбол и със съдействието на Главна дирекция „Национална полиция“ са иззели голямо количество фалшиви парфюми и електронни цигари без акцизен бандерол. По време на операцията е извършена проверка в складово помещение и товарен автомобил, в търговска база в град Сливен. При първоначалните действия на полицейските служители в обекта са намерени и иззети голямо количество маркови парфюми, за които не е представено надлежно разрешително от притежателя на изключителното право върху марката за разпространението им в търговската мрежа, както и голям брой акцизни стоки тип електронни цигари без акцизен бандерол. Задържан е мъж на 47 години. Работата по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство.

В хода на операцията в РУ-Котел е получен сигнал за взломна кражба на стоки и парична сума – близо 6500 лева, от временен търговски обект в село Жеравна. Предприети са незабавни действия, при които е установен и задържан извършителят-момиче на 19 години, жител на община Карнобат. Задържана е за 24 часа. От проведените допълнителни издирвателни действия са установени и иззети инкриминираните вещи и паричната сума в пълен размер. По случая е образувано досъдебно производство.

В село Градец са установени 3 случая на съхранение на незаконно добити дърва за огрев.

По линия на пътна безопасност е установен водач на лек автомобил „Опел Зафира“, който управлява с фалшива шофьорска книжка белгийски образец. Проверката е извършена в 10,45 часа по време на операцията в град Нова Загора. По случая е образувано бързо производство.

____________________________________________

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 119 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 30 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 10 протокола за предупреждение.