Начало » Новини » Крими » Разкрити са грабеж и две кражби

Разкрити са грабеж и две кражби

ODMVR

Бързите и навременни действия на криминалисти от участъците „Надежда“, „Петолъчка“ и сектор „Криминална полиция“ към Районно управление-Сливен са довели до бързото разкриване на грабеж, кражба на голяма сума пари и джебчийска кражба, отчитат от Областна дирекция на МВР.

Извършителите са установени и задържани.

В началото на седмицата в участък „Надежда“ се е явила жена на 67 години, която е потърсила помощ от полицейските служители, след като непознат мъж със сила е свалил от ухо й златна обеца и е избягал. След проведените незабавни издирвателни действия извършителят е установен. Той е на 18 години, отведен е в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Направил е самопризнания и е върнал откраднатата вещ. Работата по образуваното досъдебното производство продължава.

Кражба на голяма сума пари от вилен имот в местност край град Сливен е разкрита от криминалисти на участък „Петолъчка“. В края на миналата седмица от имат, собственост на 36-годишен мъж от село Ябланово, е извършена кражба на парична сума малко над 8000 лева. Предприети са издирвателни и процесуално-следствени действия, при които е установен извършителят. Той мъж на 38 години криминално проявен и осъждан. Задържан е в село Тополчане. Направил е самопризнания и е върнал част от откраднатата сума. Работата по образуваното досъдебното производство продължава.

Джебчийска кражба на пари е разкрита за броени часове от служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен. Откраднатата сума в възстановена в пълен размер. Полицейските служители са започнали работа по случая веднага след получаване на сигнала в 11,30 часа вчера. Кражбата е станала на бул. „Цар Симеон“ в град Сливен, малко преди кръстовище „Дамарски мост“. От 80-годишен мъж е открадната парична сума в размер на 100 лева. В резултат на проведените незабавни издирвателни действия извършителят е установен. Той е мъж на 46 години от Сливен. Задържан е за 24 часа.. Доброволно е предал цялата сума. По случая е образувано досъдебно производство.