Начало » Новини » Крими » Разкрити са грабеж и кражба от кредитна карта

Разкрити са грабеж и кражба от кредитна карта

ODMVR

Сливенските криминалисти са задържали двама мъже, извършили тежко криминално престъпление, съобщиха от Областна дирекция на МВР.

Полицейските служители започват работа по случая на 16 януари след подаден сигнал от 25-годишна жена за извършен спрямо нея грабеж. Тя е заявила, че в дома и в град Сливен са влезли двама мъже, които са я заплашили с нож и са я принудили да им даде пари. Сумата, която е дала заявителката, е малко над 2000 лева. Предприети са и са извършени множество процесуално-следствени и издирвателни действия. За броени часове криминалистите успяват да установят извършителите. Те са мъже на 41 и 34 години от град Сливен осъждани и с редица криминални прояви. Направили са опит да се укрият, но в резултат на бързите и навременни полицейски действия, са задържани още същия ден. Отведени са в Районно управление-Сливен като първоначално им е наложена полицейска мярка за задържане от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

Престъпление при извършване на банкови операции са разкрили криминалисти на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към Областна дирекция на МВР-Сливен. Престъплението е разкрито в рамките на 24 часа. На 17 януари е получен сигнал, че неизвестно лице е използвало платежен инструмент – кредитна карта, без знанието и съгласието на титуляря. Нанесената щета е за малко над 5000 лева. Предприети са незабавни действия по установяване на всички обстоятелства по случая. За кратко време извършителят е установен и задържан. Той е мъж на 28 години от град Сливен. В резултат на полицейските действия и събраните материали местонахождението паричната сума е установено. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.